Vrouw, moeder, mens

Welkom

Ben je klaar om rust & ruimte te gaan ervaren in de meest rakende rol van je leven?

Ik hoef jou niet te vertellen hoe aardverschuivend moeder worden is.

 • het grote verantwoordelijkheidsgevoel
 • het constant ‘aan’ staan
 • de gevoelens van spijt, schuld &  schaamte
 • het gebrek aan tijd voor jezelf
 • de spiegels die je voorgeschoteld krijgt

De reis in het moederschap is een ware transformatie. Je verandert van de ene persoon in de andere. Dit proces roept vragen, twijfels en uitdagingen op. Misschien weet je ook niet goed waar te beginnen? Je voelt je overspoelt door deze grote rol in je leven. 

Lichter Moederschap

Ook voor jou

In plaats van het moederschap als een zware opgave te ervaren, als een rol waarin jij je moet opofferen en aanpassen, ga jij rust en ruimte voelen. In dit programma ga je namelijk ontdekken dat het moederschap een dans is tussen het omarmen van je menselijkheid en het aankijken van je eigen pijn.

Je gaat een diepere verbinding aan met jezelf en daardoor kan je ook dieper verbinden met je kind(eren).

Hoe zou het voor je zijn als het moederschap niet het verliezen van jezelf is, maar het ontdekken van delen van jezelf waarvan je niet wist dat ze bestonden?

Ik twijfelde of het programma wel bij me zou passen (66 jaar en ook al oma), maar ik heb zoveel nieuwe inzichten over mezelf gekregen. De thema's zijn raak voor hoe lang of kort je moeder bent. Het gaat ook over vrouw en mens zijn.

Anne

Madelon haar visie op het moederschap en wat het allemaal teweeg kan brengen is compleet nieuw voor mij. Maar het is een verademing. In plaats van het buiten mezelf te zoeken, liggen de antwoorden in mij.

Marissa

Ik ben al een tijd bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling, maar werken met Madelon is levensveranderend voor mij geweest. Ik durf voor mezelf op te komen en grenzen te stellen zonder te verharden. Ga dit avontuur met jezelf aan.

Petra

oktober – maart

Groepsprogramma

Het wordt een reis. Een reis van een half jaar, waarin jij samen met een groep gelijkstemde vrouwen gaat ontdekken wat Lichter Moederschap voor jou betekent. Waarin jij licht gaat schijnen op je donkere stukken en jezelf in beweging gaat zetten naar meer aanwezigheid, zachtheid en heldere grenzen.

» deep dive intake vragenlijst

» 5 online groepscoaching cirkels

» live dag bij De Hoorneboeg 20 januari 2024

» community van gelijkgestemde vrouwen

» Madelon als gids aan je zijde

» online leeromgeving met meer dan 10 uur aan Masterclasses

» visualisatie innerlijk kind & vrouwenlijn

» whatsapp support

3300,-

(excl. btw – betalen in 6 termijnen mogelijk)

Lichter Moederschap

Wat gaat dit progamma je opleveren?

√     jezelf op een diepgaande wijze leren kennen

√     jezelf als moeder opnieuw definiëren

√    jezelf bevrijden van generationele denkbeelden & patronen

√    jezelf leren reguleren & bemoederen

√    je eigen plek innemen als mens, vrouw én moeder

Inhoud

Wat ga je in dit programma leren?

Deel 1

Ontwikkeling als mens,

vrouw én moeder


In deze module geef ik je mijn visie op ontwikkeling en transformatie. Ik neem je mee in de levensfases van de vrouw, waar moeder worden er een van is. De officiële naam voor de transitie van vrouw naar moeder is Matrescentie.

Deel 2

Spiegeltje

spiegeltje


Aan het einde van dit deel zeg je niet meer - mijn kind of partner moet veranderen. Je kent je eigen patronen en overlevingsmechanismen en leert wanneer deze getriggerd worden en hoe je jezelf kan reguleren.

Deel 3

De goed genoeg

moeder


Dit deel gaat over de collectieve wond die alle vrouwen dragen; de moederwond. Je ontdekt hoe deze wond in jouw leven tot uiting komt. Kom in contact met je innerlijke moeder én vader - neem jouw plek in!

One of a kind

Waarom is dit programma uniek?

 • je ontwikkelt een unieke kijk op het moederschap én vrouw zijn
 • je gaat je inzichten vertalen naar de dagelijkse praktijk; niet alleen bewustwording maar beweging & transformatie
 • je ervaart 6 maanden gedragenheid van een groep gelijkgestemde vrouwen
 • je ontmoet elkaar tijdens een live dag bij De Hoorneboeg voor integratie, opstellingen & verbinding

"Jouw kennis & wijsheid rondom deze thema's zijn zo mooi verwoord in de modules. Mede hierdoor heb ik hele waardevolle gesprekken met mijn ouders kunnen voeren. Waardoor bepaalde onderwerpen wat meer op zijn plek vallen. Omdat het een beetje een proces is deed ik de modules stuk voor stuk op mijn eigen tempo"

Jill

"Dit programma geeft me de bevestiging en kennis die ik nodig heb in mijn rol als moeder. Ook daagt het me uit om verder te kijken, bijvoorbeeld hoe de relatie met mijn eigen moeder doorspeelt in de relatie met mijn eigen kinderen"

Marie

"Het moederschap zou ik wel kunnen bestempelen als zwaar. Het doorwerken van de thema’s uit deze cursus brengt me dichter bij mijzelf en hierdoor ontstaat er een soort rust. De inzichten uit de cursus zetten me ook aan om nog verder in dit proces te stappen. Nog verder de rol als moeder omarmen"

Laura

Wie ben ik?

Over mij

Mijn naam is Madelon, vrouw, moeder & mens. Samen met grote liefde Harm zijn wij de ouders van twee dochters. Oprichter van het bedrijf Hello Woman en auteur van het boek Moedergodin en het kinderboek Mijn mama is ook een mens. Werkzaam als coach & opsteller, zowel 1-1 als in groepen.

Ik geloof dat de reis in het moederschap een uitnodiging is om meer jezelf te worden. Een afgestemde vrouw die vanuit de verbinding met zichzelf kan verbinden met haar kind(eren) en de wereld om haar heen.

Lichter Moederschap voelt als een bijzonder destillaat van al het werk wat ik de afgelopen jaren met zoveel verschillende vrouwen heb mogen doen. Meer rust & ruimte ervaren in de meest rakende rol van je leven. Hiermee creëren we een nieuwe generatie vrouwen, moeders & kinderen.

Changing Motherhood
For a free Generation
One Woman at a time

Voor wie?

Dit programma is voor..

 • vrouwen die bereid zijn om alles aan te kijken wat er omhoog komt
 • vrouwen die zich willen committeren aan het doorbreken van schuld, schaamte & spijt gevoelens
 • vrouwen die willen stoppen met zichzelf opofferen, kleiner maken & aanpassen
 • vrouwen die zichzelf willen bevrijden van perfectionisme in het moederschap
 • vrouwen die de relatie met hun eigen moeder (en vrouwenlijn) zien veranderen door het moederschap

Vrouwen die bereid zijn om de weg naar binnen te bewandelen. Die de moed hebben om het anders te gaan doen. Zodat zij zichzelf en de volgende generatie vrij maken.

Start en dan?

Zo werkt het

Stap 1. Vieren

Nadat je op de knop ‘afrekenen’ hebt gedrukt ontvang je binnen 24 uur een welkomstmail met daarin alle belangrijke data & een link naar je deepdive intake vragenlijst

Stap 2. Agenda

Noteer de volgende data met een niet uitwisbare stift in je agenda:

 • 3 november – groepscoaching
 • 8 december – groepscoaching
 • 12 januari – groepscoaching
 • 20 januari – live dag bij De Hoorneboeg
 • 16 februari – groepscoaching
 • 15 maart – groepscoaching & afsluiting

Alle online groepscoaching sessies zijn van 10:00-12:00 uur

Stap 3. Online leeromgeving

Vanaf 29 september gaat Lichter Moederschap van start met de toegang tot de online leeromgeving. Hier staan allemaal video’s & oefeningen voor je klaar die aansluiten bij het onderwerp wat dan centraal staat

Stap 4. Community

Als de groep compleet is wordt er een whatsapp groep opgericht waar we onze high’s, low’s & vragen kunnen delen

Extra extra

Bonus

Dit is hét moment om in te stappen. Een vernieuwde editie van Lichter Moederschap, met extra dikke bonussen omdat ik met jullie wil vieren dat we deze reis samen gaan maken.

Bonus 1

Masterclass Bethany Webster, auteur van het boek Helen van de Moederwond

Bonus 2

Exclusieve 1-1 sessie met Madelon (deze wordt ingepland na de live dag bij De Hoorneboeg)

Bonus 3

In de online leeromgeving wachten, naast de meer dan 10 uur aan Masterclasses, een visualisatie met je innerlijk kind en een visualisatie met je vrouwenlijn op jou

vragen

FAQ

Hoeveel kost het programma?

Qua investering 3300,- (betalen in 6 termijnen mogelijk). Qua tijd zo’n 1-1,5 uur per week, met het bekijken van de Masterclasses en maken van de opdrachten. Realiseer je dat deze reis van alles los kan maken en openbreken. Het zal je hoogstwaarschijnlijk elke dag bezig houden. Ik vraag ook weleens; wat zou het je kosten als je niet zou instappen?

Hoe weet ik of het programma iets voor mij is?

Je voelt een JA in je onderbuik, misschien voorzichtig, misschien wel luid. Je voelt in ieder geval dat je iets hebt aan te kijken. Het kan ook zijn dat je patronen en mechanismen al een hele tijd helder zijn, maar het je niet lukt om het ook daadwerkelijk te veranderen. Deze reis gaat over het belichamen & integreren van inzichten, zodat je de vrouw én moeder kan zijn die je in essentie bent.

Wat als ik geen tijd heb om bij de groepscoaching aanwezig te zijn?

Dit programma vraagt om commitment – zeg je helemaal JA tegen jezelf? Het kan best zijn als je dagelijks worstelt met het innemen van je plek dat het vrij maken van deze tijd gepaard gaat met weerstand. Weet dat dit erbij hoort, het is een gezonde reactie van je systeem, je hoeft er alleen niet naar te luisteren.

Lichter Moederschap

Ja, ik ga mee op reis!

Het moederschap is een dans tussen het omarmen van je menselijkheid en het aankijken van je oude pijn. Samen op weg naar Lichter Moederschap